Връщане и замяна на продукти

Отказ от поръчка и връщане на продукт


На основание чл. 50 от ЗЗП купувач в качеството си на потребител по смисъла на ЗЗП в 14 дневен срок считано от датата на получаване на поръчката има право без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор. Поръчката може да се върне като предварително клиента попълни формулярът за рекламация и връщане на стока ТУК . Стоката ще се приеме само, ако не е нарушен търговският ѝ вид.  Отказани поръчки се изпращат обратно на адрес: Офис на Еконт Експрес - 1148 София Иван Вазов, жк Иван Вазов, бул. Витоша №150 за Абар Ауто БГ ЕООД и телефон за контакт  0878884838. На основание чл. 55 от ЗЗП потребителят трябва да изпрати или предаде стоките обратно на търговеца или на упълномощено от него лице не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е съобщил на търговеца за решението си да се откаже от договора.


В случай, че се откажете от пратка, чиято доставка е била заплатена от Абар Ауто БГ ЕООД, стойността на куриерската услуга за връщането към нас е за Ваша сметка.

В случай на рекламация стойността на куриерската услуга за връщането към Абар Ауто БГ ЕООД е за Ваша сметка.


След като пратката бъде получена ще се свържем с Вас, за да потвърдим получаването ѝ, както и че стоката е в запазен вид, който позволява да я приемем обратно. Ние ще възстановим сумата в срок от 14 дни, считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор. При плащане с кредитна или дебитна карта ще получите парите обратно по картовата си сметка. При плащане чрез паричен превод в Еконт Експрес, в това число и плащане чрез наложен платеж, Вие ще получите парите си обратно като паричен превод на Ваше име в офисът на Еконт Експрес от, който сте изпратили пратката за връщане или рекламация към Абар Ауто БГ ЕООД. За получаването на паричен превод в офис на Еконт Експрес се изиска единствено лична карта.


Молим Ви да пазите кореспонденцията си като доказателства в случай на възникнали спорове.


Замяна на продукт


При желание от Ваша страна да замените продукт, който е закупен от нас е необходимо да се обадите на телефон  0878884838 и да ни информирате за желанието си. Ние от своя страна ще Ви информираме в какъв срок може да стане замяната. За да бъде осъществена замяна е необходимо да ни информирате за желанието си в срок не по-късно от 14 дни от датата на закупуване.

Замяната може да бъде осъществена на място в наш магазин или чрез куриер, като куриерските разходи са за Ваша сметка.


При замяна или връщане на стоки закупени от онлайн магазин abarauto.bg трябва да се спазват следните изисквания:


Стоките да НЕ са с нарушена цялостна опаковка.

Стоките да НЕ са със скъсани или липсващи етикети и/или аксесоари.

Стоките да НЕ са подлагани на каквато и да е манипулация, променяща оригиналния вид на продукта.

В случай, че даден върнат от клиента артикул не отговаря на горните изисквания, Абар Ауто БГ ЕООД си запазва правото да върне стоката на клиента без предупреждение.


При извънредни ситуации и открити дефекти на продукта можете да подмените избран артикул и в по-дълъг от стандартния срок. Подобни случаи ще бъдат разгледани индивидуално от екипа на Абар Ауто БГ ЕООД и ще бъдат изпълнени извън посочената тук политика.


Друго


Абар Ауто БГ ЕООД си запазва правото да променя настоящата Политика за връщане и замяна по всяко време, без предизвестие, като новите условия ще бъдат публикувани на настоящата страница. Настоящата Политика за връщане и замяна важат за онлайн магазин abarauto.bg и за неговите клиенти (купувачи). С публикуването на евентуални промени в условията, клиентите автоматично се считат за уведомени за новите условия и ги приемат.